Geriatrische fysiotherapie

Geriatrische fysiotherapie

Wat is een geriatrisch fysiotherapeut

Geriatrische fysiotherapie is fysiotherapie voor ouderen. De therapeut heeft kennis van ouderdomsziekten en de behandeling van meervoudige gezondheidsproblemen.

De geriatrisch fysiotherapeut verbetert uw lichamelijk functioneren wanneer u problemen heeft met dagelijks bewegen (lopen, traplopen, fietsen, wassen, aankleden of huishoudelijke activiteiten). Dit kan zowel veroorzaakt worden door ouderdom of door ziekten als een beroerte, de ziekte van Parkinson, dementie of een ongeval met als gevolg een heupfractuur.

Ook wanneer u ontslagen wordt uit het ziekenhuis of revalidatiecentrum en extra ondersteuning of speciale hulpmiddelen nodig heeft, kunt u bij de geriatrie-fysiotherapeut terecht.

 

Wat doet een geriatrisch fysiotherapeut?

Door middel van advies, voorlichting, maar met name oefentherapie en training (bijvoorbeeld looptraining, evenwichtsoefeningen, valpreventie en het oefenen van het opstaan uit bed of stoel) helpt de geriatrisch fysiotherapeut u bij het behouden van uw zelfstandigheid in de dagelijkse handelingen.

In de behandelingen trainen we conditie, spierkracht, evenwicht en het behouden van soepele spieren en gewrichten.

Ook draagt de geriatrisch fysiotherapeut zorg voor preventie, adviseren en begeleiden van gezinsleden, andere zorgverleners en uw mantelzorger.

Bij Fysio8 is Rik Bijnen opgeleid tot geriatrisch fysiotherapeut.