Acupunctuur

Acupunctuur

Betekenis van Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de eeuwenoude Traditionele Chinese Geneeswijzen. Sindsdien heeft het zich verder ontwikkeld en is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van acupunctuur.

Gezondheid betekent in de acupunctuur dat het lichaam sterk en in balans is. Uit lucht en voedsel worden energie (chi) en voedingsstoffen gehaald, die via energiekanalen, de meridianen, naar de organen worden gebracht. Om dit proces te ondersteunen kun je gebruik maken van acupunctuurpunten die op deze meridianen liggen.

Bij ziekte is de chi uit z’n evenwicht. Elke vorm van overdaad of tekort heeft invloed op de evenwichtige chi beweging. Verkeerde voeding, stress, emotionele spanningen, overbelasting of een trauma (ongeluk) brengt de energie van ons lichaam uit zijn evenwicht. Dit kan met acupunctuur weer in balans gebracht worden.

Het is een behandelmethode die in het westen als aanvulling op de “gewone” geneeskunst kan wordt gebruikt. Ondanks de zegeningen van de westerse geneeskunst kan het gebeuren dat klachten niet overgaan.

 

De therapie

Als u onder behandeling komt krijgt u eerst een uitgebreide vragenlijst. Bij de eerste afspraak kijkt Patricia samen met u deze vragenlijst door zodat zij inzicht kan krijgen in uw klachten. Ze kijkt tevens naar uw tong voor tongdiagnostiek, bijv. naar de kleur, dikte en groeven. Verder voelt ze aan uw pols welke energiebanen te veel of te weinig energie hebben. Dan kan ze een totaal diagnose vormen.

Behandeling

Tijdens de behandeling worden er naaldjes gezet in de acupunctuur punten. De punten liggen verspreid op heel uw lichaam. De prikjes zijn nagenoeg pijnvrij en zetten de energie van de meridianen in beweging. Dit stimuleert en ondersteunt de eigen lichaamskracht en daarmee worden verstoringen hersteld of energie toegevoegd. De naaldjes blijven 25-35 minuten zitten.

Specialisaties

– Oor acupunctuur: om af te vallen en te stoppen met roken, als ondersteuning bij lichaamsacupunctuur;
– Cosmetische Acupunctuur: zorgt voor vermindering van rimpels en verouderingsverschijnselen zoals rosacea en couperose, wallen onder de ogen, onderkinnen, pigment vlekken;
– Gynaecologie: infertiliteit, IFV, menstruatie problemen zoals pijn, teveel/te weinig bloedverlies, overgangsklachten zoals opvliegers, stemmingswisselingen, slaapproblemen;
– Darmklachten zoals ziekte van Crohn, spastische darmen, onregelmatige stoelgang en meer.

Vergoeding

Acupunctuur behandelingen worden vergoed uit het aanvullend pakket. Patricia van Tilt is lid van de NVA, de grootste acupunctuur vereniging in Nederland, en behandelingen uitgevoerd door NVA leden worden altijd vergoed als u er voor verzekerd bent.

Informatie hierover vindt u op de site van de NVA: www.acupunctuur.nl

Voor de kosten van de behandeling, zie website van Patricia van Tilt:  www.acupunctuur8.nl