Fysiotherapie

Fysiotherapie

 

Vrijwel iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met pijn, stijfheid of het minder goed functioneren van (een deel van) het lichaam. In veel gevallen hersteld het lichaam zichzelf binnen enkele dagen of soms weken en kunt u weer op het niveau functioneren dat u gewend was. Wanneer de pijn of klacht aanhoudt en het lichaam niet in staat is dit zelf te verhelpen kan het nodig zijn het lichaam een duwtje in de juiste richting te geven. Fysiotherapie kan u dit duwtje geven en samen met u zorgen dat het lichaam weer zo optimaal als mogelijk functioneert.

De fysiotherapeut kan veel klachten aan het bewegingsapparaat behandelen. Fysiotherapie is een behandelvorm die zich richt op het bewegend functioneren van het menselijk lichaam. Het menselijk lichaam omvat het geheel van spieren, gewrichten, botten en het zenuwstelsel. Op dit geheel moeten we dagelijks kunnen rekenen. Vaak is bewegen iets vanzelfsprekends. Pas wanneer u ergens last van krijgt komt u erachter dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is. Op het moment dat het lichaam even niet meewerkt dan is daar de fysiotherapeut. Bij ons kunt u terecht voor behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

“Professionaliteit, deskundigheid, service en laagdrempeligheid”

 

De behandelingen

De behandelingen kunnen in een behandelruimte plaatsvinden, bijv. bij gerichte oefentherapie en rekoefeningen, mobilisaties van een gewricht, detonisatie/massage van spieren, dryneedling, taping of ademhalingsoefeningen.
De behandeling kan ook plaatsvinden in onze grote oefenzaal, waar we gebruik kunnen maken van cardio- en  krachtapparatuur, maar ook van vele oefenmaterialen zoals dumbells, ballen, bosu, elastieken enz. om specifieke oefeningen uit te voeren ter bevordering van het herstel.
De kleine zaal die achteraan in onze praktijk ligt wordt vaak gebruikt om even de rust op te zoeken bij een oefening en kan er met behulp van de grote spiegelwand nog beter geoefend worden.

 

Specialisaties binnen Fysio8

De fysiotherapeuten in onze praktijk hebben allemaal een specialisatie op het gebied van een gewricht (knie, schouder, heup) of een aandoening (COPD, claudicatio intermittens, TOS, neurogene claudicatio) of hebben nog een specialistische opleiding gedaan na de opleiding fysiotherapie.

Manuele therapie
Geriatrie fysiotherapie
Oncologie fysiotherapie
– Oedeemtherapie
– Sportfysiotherapie